Home Nieuws ESPN-analisten verwachten niets anders dan de Europese top voor PSV’er

ESPN-analisten verwachten niets anders dan de Europese top voor PSV’er

690
0

Peter Bosz was al danig onder de indruk na afloop van Paris Saint-Germain – PSV maar de ontwikkeling van Malik Tillman lijkt ook nationaal geen grenzen te kennen.

Niet alleen internationaal timmert de Amerikaanse international aan de weg maar ook nationaal is er geen kruid gewassen tegen het spel van de Amerikaan, die zo’n beetje alle posities kan invullen zo bleek tegen Paris Saint-Germain en eerder tegen AZ en PEC Zwolle. Tillman is overal en maakt dit seizoen ook tal van vuile meters voor zijn ploeg. Zo haalt Tillman geregeld de angel uit de aanval van menig tegenstander.

Het spel van Malik Tillman zorgt dan ook voor superlatieven want de Amerikaan maakt reuzenstappen die volgens ESPN-analisten Kenneth Perez en Karim El Ahmadi voor een toekomstige transfer naar de Europese top gaan zorgen. Perez vindt het dan ook razend knap hoe Malik Tillman zich staande hield als controleur bij PSV. Het spel tegen Paris Saint-Germain is volgens Perez een simpel bewijs van de enorme kwaliteiten die Tillman bezit.

De Amerikaanse middenvelder speelde bij afwezigheid van Jerdy Schouten tegen Paris Saint-Germain op deze positie en de ESPN-analist vond de positiewisseling meer dan geslaagd. Met name het gemak van het kunnen aanpassen, verbaasde Kenneth Perez en Karim El Ahmadi. Zelf stelde Tillman na afloop vast het maar saai te vinden, die positie op zes maar het teambelang gaat voor, liet de Amerikaan los.

“Ik vind het knap gezien van de trainers van PSV”, begint Perez over de positiewisseling van Tillman. “Ik was er niet opgekomen om op de 6-positie te zetten. Ik dacht dat hij daar te flegmatiek voor zou zijn. Maar hij beseft heel erg goed wat hij aan het doen is, hij staat volledig aan.”

De Deense analist ziet de jonge Amerikaanse international een goede ontwikkeling doormaken. “Bij Glasgow Rangers was hij heel introvert. Maar hij straalt nu echt. Hij is ongelofelijk gegroeid. Dat is wat de Nederlandse competitie kan doen met een speler. Deze jongen is enorm opgebloeid.” Collega analist Karim El Ahmadi is het eens met Perez. “Ik denk dat hij ook echt de Europese top kan halen”, klinkt het.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in