Home Nieuws Voetbalshow PSV na PSG – PSV leidt tot speculaties over zomerse toptransfer

Voetbalshow PSV na PSG – PSV leidt tot speculaties over zomerse toptransfer

1152
0

‘Ici c’est Paris’, luidt de aloude slogan in Frankrijk om de Parijse club Paris Saint-Germain aan te duiden.

De Franse topclub frustreerde zichzelf vorige week dinsdag tegen PSV door thuis niet te winnen en zodoende het perspectief op doorstoten naar de volgende ronde van het nieuwe Champions League-toernooi te verkleinen. Paris Saint-Germain heeft door de nipte thuisoverwinning tegen FC Girona een punt meer dan PSV maar staat er desondanks niet best op omdat in de Franse hoofdstad juist plaatsing bij de eerste acht wordt verwacht.

Paris Saint-Germain werd in het verleden en nabije verleden al met een hoop PSV’ers in verband gebracht en dat zal er na Paris Saint-Germain – PSV niet minder op geworden zijn. Zo staan Johan Bakayoko en Jerdy Schouten al hoop op de lijst in Parijs, nadat eerder al Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré en natuurlijk Xavi Simons al in de Parijse scoutingsboekjes genoteerd stonden. Na het uitmuntende spel, het wellicht onverwachte uitmuntende spel op die specifieke positie van Malik Tillman, is het niet ondenkbaar dat het ‘Ici c’est Paris’ ook voor Malik Tillman gaat gelden in de toekomst.

‘Speculaties over moddervette transfer na voetbalshow PSV’
PSV serveerde het Philips Stadion zaterdagavond een voetbalshow voor, waarbij Malik Tillman weer eens liet zien wat hij in zijn mars heeft. Het zorgt voor nieuwe superlatieven bij de media.

‘PSV serveert PEC af en maakt een set fraaie goals tijdens nieuwe recordavond’, jubelt het Eindhovens Dagblad na de 6-0 zege op PEC Zwolle. De ploeg van Peter Bosz is zodoende nog altijd foutloos na tien duels. ‘Zo’n set van tien of meer overwinningen vanaf de start van het seizoen zetten de Eindhovenaren maar vier keer in de historie neer, laatstelijk vorig jaar’, schrijft de Eindhovense krant.

Het Eindhovens Dagblad wijst naar meerdere hoofdrolspelers tegen PEC Zwolle. ‘Op de eerste plaats scoorde Noa Lang voor de derde keer op rij in een wedstrijd en de aanvaller lijkt weer helemaal terug. De linksbuiten maakte reclame voor zijn nieuwe liedje en vestigde zodoende weer de aandacht op zich. Daar haalt hij de motivatie uit om te excelleren en zijn beste niveau te halen.’

Ook Ricardo Pepi werd terecht in de spotlights gezet want de Amerikaan presteert ook naar behoren. ‘Niemand in de hele eredivisie heeft gemiddeld zo weinig minuten nodig om een doelpunt te maken. Nog altijd is Luuk de Jong de eerste spits van PSV en geniet hij de voorkeur, maar Pepi groeit meer en meer toe naar een sleutelrol bij PSV. Wat Ricardo Pepi liet zien, was opnieuw van topkwaliteit.’

Verder is er zoals gezegd aandacht en lof voor Malik Tillman. ‘Dat hij Jerdy Schouten in twee wedstrijden zomaar kon vervangen, is een prestatie van formaat. Schouten lijkt onmisbaar voor dit PSV, maar met Tillman heeft PSV nog een krachtbron in huis die is uitgegroeid tot een van de allerbeste spelers van de selectie. Dat zullen veel scouts afgelopen dinsdag in Parijs ook gezien hebben, wat speculaties over een moddervette transfer in de zomer in de hand zal werken’, klinkt het bij de Eindhovense krant over de Amerikaanse international, die met dit spel inderdaad interesse van tal van Europese grootmachten zal gaan aantrekken.

Dat uitgerekend Paris Saint-Germain bij Malik Tillman zal gaan uitkomen zou inmiddels eerder logisch dan niet logisch zijn want de Parijse topclub ziet vaker brood in balvast en balvaardige spelers als Tillman is. Bovendien lijkt Tillman aan het einde van dit seizoen nog betaalbaar te zijn voor een club als Paris Saint-Germain. Nog een Europees seizoen excelleren betekent dat slechts clubs als Manchester City dan wel Real Madrid over middelen beschikken een speler als Tillman van PSV over te nemen.

Ook De Telegraaf ziet PSV steeds beter in vorm komen en wijst naar het voortdurende snelle spel van de ploeg van Peter Bosz. ‘Het was een aardige voetbalshow die PSV op de mat legde in het uitverkochte Philips Stadion. Het arme PEC Zwolle stond erbij en keek ernaar. Met de ruime overwinning tankte PSV nog een extra dosis vertrouwen voor de topper van komende zaterdag tegen Ajax’, aldus De Telegraaf over de wedstrijd tegen PEC Zwolle, die door ESPN zaterdagavond steevast als zomeravondvoetbalwedstrijd werd omschreven. Waarom is nog steeds een raadsel…


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in