Home Nieuws Zorgen na wedstrijd met ‘zeer interessante wissel’: ‘Een boze trainer loopt eerst...

Zorgen na wedstrijd met ‘zeer interessante wissel’: ‘Een boze trainer loopt eerst een ander kamertje in’

15205
0

Een opmerkelijke wedstrijd in de Gelredome tussen Vitesse en PSV. De ploeg van Peter Bosz won uiteindelijk met 1-3 maar Vitesse – PSV is het lichtende voorbeeld van een wedstrijd waarin de score totaal anders had kunnen uitvallen.

Vitesse zag PSV in het eerste deel van de wedstrijd domineren maar de Arnhemmers lieten het niet na de nodige vlot lopende tegenaanvallen te produceren. PSV was eigenlijk heer en meester op het middenveld en kreeg ook de nodige kansen maar Vitesse bespeelde de ruimte die PSV liet vallen. Vitesse werd brutaler en feller en scoorde de 1-0 nadat André Ramalho, weer opnieuw Ramalho, zijn tegenstander kwijt was.

Van Ginkel, die tegen PSV liet zien nog altijd van grote waarde te kunnen zijn voor veel Eredivisie-clubs, tikte eenvoudig binnen en had nog geen 10 minuten later zelfs de 2-0 kunnen maken. Opnieuw kwam duidelijk naar voren dat PSV centraal achterin grote problemen heeft. De ploeg van Bosz kreeg de nodige kansen in de eerste helft maar bleek slordig in de eindpassing te zijn. Defensief zijn er toch nog steeds de nodige zorgen.

In de rust besloot Bosz stevig in te grijpen. Isaac Babadi werd gewisseld, hoewel de jongeling geenszins slecht speelde en in de eerste helft een aantal keer liet zien over heel veel kwaliteit aan de bal te beschikken. Bosz vond dat de wedstrijd wat meer duelkracht en dynamiek nodig had en bracht loper en passer Guus Til, alsmede de loper en passer Ismael Saibari, in om het verschil te kunnen maken in de tweede helft. Saibari voegde meer kracht en dynamiek aan het spel toe en was meteen belangrijk in het vrijlopen om even later de 1-1 binnen te schieten.

Peter Bosz zorgde in de rust voor de nodige verrassingen door ongewoon te wisselen. André Ramalho werd vervangen, maar ook Isaac Babadi en Johan Bakayoko. Bosz zette Jerdy Schouten als verdediger achterin en zag later Sambo sterk invallen. Na afloop kreeg Bosz de nodige vragen in de perszaal. Er Bosz gevraagd of hij boos was in de rust en hoe een boze trainer Peter Bosz zich dan opstelt.

Bosz zei dat de boze trainer Peter Bosz eerst een ander kamertje in loopt. ‘Een boze trainer Peter Bosz loopt eerst een ander kamertje in. Die gaat niet schreeuwen ofzo. Die gaat eerst overleggen met zijn andere trainers wat we gaan zeggen in de rust’, aldus Bosz na afloop, die ook aangaf dat hij zeer tevreden was met de inbreng van Jerdy Schouten.

‘Dit was zijn vuurdoop. Hij heeft het echt heel goed gedaan. Hij kent nauwelijks de namen van de spelers. Hij heeft zoveel rust aan de bal’, aldus Peter Bosz, die na afloop ook kon beamen dat de wissel in de rust ‘een zeer interessante wissel’ werd. Ook bij ESPN werd de wissel en het inbrengen van Schouten als centrale verdediger als ‘zeer interessant’ omschreven.

Vorig artikelMatthijs de Ligt adviseerde Tillman voor PSV te kiezen: ‘PSV heeft zich flink versterkt’
Volgend artikelBosz verdedigt veel bekritiseerde Ramalho maar uit ook directe kritiek: ‘Die jongen heeft het niet goed gedaan’