Home Nieuws De relatief onderbezette positie van linksback is na blessures in oefenduel in...

De relatief onderbezette positie van linksback is na blessures in oefenduel in Duitsland meteen flink onderbezet

2733
0

PSV heeft het eerste oefenduel met SC Paderborn 07 met 1-2 gewonnen maar zag wel een belangrijke speler uitvallen.

Luuk de Jong maakte halverwege de eerste helft de 0-1, terwijl Guus Til tien minuten na rust de marge verdubbelde. Vlak voor het eindsignaal deed de thuisploeg nog wat terug: 2-1 eindstand.

Mauro Júnior viel echter uit, waardoor de relatief mager en onderbezette positie van linksback zomaar eens een ‘probleempositie’ kan worden. Dest is immers nog lang uit de roulatie en invaller Van de Blaak lijkt nog niet toe te zijn aan het grote werk. Peter Bosz heeft ook nog de beschikking over de weer teruggekeerde Oppegaard maar ook voor Oppegaard geldt dat klaar zijn voor PSV 1 next level is in vergelijking met spelen voor Heracles.

Bovendien werd Oppegaard in deel twee van de wedstrijden tegen Paderborn ook gewisseld na een flinke charge, die eigenlijk niet op een voetbalveld thuishoort.

PSV speelde dominant tegen de club uit de Tweede Bundesliga van Duitsland en gaf vol gas met aanvallend pressingspel. Het creëerde veel kansen en gaf weinig weg. Zo was Hirving Lozano kort voor de rust nog het dichtste bij zijn treffer, zijn vernietigende uithaal spatte echter uiteen op de kruising. Luuk de Jong had PSV daarvoor al op voorsprong gezet middels een typische spitsengoal. Daardoor gingen beide ploegen met een 0-1 stand de kleedkamers in.

PSV begon met de volgende opstelling aan het eerste deel van de wedstrijd tegen de Duitse club:
Walter Benitez, Jordan Teze, Ryan Flamingo, Olivier Boscagli, Mauro Junior, Ismael Saibari, Guus Til, Tygo Land, Hirving Lozano, Luuk de Jong en Noa Lang.

Halverwege de eerste helft moest Mauro Júnior noodgedwongen naar de kant met ogenschijnlijk een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Emmanuel van de Blaak. PSV kwam na tien minuten in de tweede helft op 0-2, Guus Til bleek de maker van het doelpunt op aangeven van Saibari. Vlak voor het laatste fluitsignaal deed de thuisclub nog iets terug. PSV deel twee van de wedstrijd tegen de Duitse club met 2-1.