Home Nieuws De vorig jaar door Arne Slot in de spelerstunnel toegesproken Makkelie is...

De vorig jaar door Arne Slot in de spelerstunnel toegesproken Makkelie is opnieuw scheidsrechter bij Feyenoord – PSV

2108
0

Rijnmond-inwoner Danny Makkelie is zondag de scheidsrechter van dienst bij Feyenoord – PSV.

De scheidsrechter die al zo vaak heeft laten zien niet geschikt te zijn voor topwedstrijden, mag van de KNVB toch weer de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV gaan leiden.

We herinneren ons allemaal nog de woorden van Luuk de Jong, die gewoon recht van spreken had toen hij zei dat Danny Makkelie er alles aan deed Feyenoord de gelijkmaker te laten aantekenen in de wedstrijd tegen PSV. Uiteraard toegegeven, PSV had niets te vertellen in de Rotterdamse Kuip tegen Feyenoord, dat PSV bijkans van de mat speelde met veel vloeiende aanvallen. De statistieken na afloop lieten aan duidelijkheid niets te wensen over.

PSV bleek die wedstrijd in Rotterdam slecht enkele contacten in de zestienmeter van Feyenoord te hebben gehad, waar de thuisclub meer dan 60 balcontacten in de zestienmeter van PSV liet noteren. Op de uitslag viel niets af te dingen maar op het leiden van de wedstrijd wel. Danny Makkelie is een makkelijk te beïnvloeden scheidsrechter, zo bleek ook tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar.

Danny Makkelie bleek onder de indruk te zijn van het fluiten van een wedstrijd van Lionel Messi en gaf de Argentijn een strafschop cadeau in de groepswedstrijd tegen Polen. Terecht volop commotie en ontzetting na afloop van die wedstrijd, waarin Makkelie zich op het hoogste niveau opnieuw van zijn slechtste kant liet zien.

Natuurlijk beïnvloedde Armano Obispo de wedstrijd met zijn oliedomme rode kaart in de 65e minuut. Zoals te doen gebruikelijk had de zwak leidende en makkelijk beïnvloedbare Makkelie de VAR en een om een rode kaart vragen Kuip nodig alvorens de kaart daadwerkelijk gegeven werd aan Obispo, die inderdaad die rode kaart verdiende. In de rust van de wedstrijd van 5 februari 2023 vond Arne Slot het nodig Makkelie in de spelerstunnel van de Kuip bestraffend toe te spreken.

De beelden lieten aan duidelijkheid niets te wensen over. Tientallen seconden sprak Slot Makkelie toe. Na afloop bleek de trainer van Feyenoord zich te hebben uitgelaten over mannelijk fluiten. Althans, de trainer van de Rotterdammers vond dat Makkelie werd erg makkelijk en snel floot, waardoor de wedstrijd zich onvoldoende kon ontwikkelen. Meteen na het rustsignaal werden er zes overtredingen begaan door zowel spelers van Feyenoord als van PSV, maar Makkelie weigerde bij alle zes de overtredingen te fluiten.

Kortom, Danny Makkelie is makkelijk beïnvloedbaar als we naar het onderonsje tussen Slot en Makkelie in de spelerstunnel wijzen. Tot slot vond de inwoner van de regio Rijnmond het nodig, tot ontsteltenis van Ruud van Nistelrooij en Luuk de Jong, om er negen minuten blessuretijd bij op te tellen. De 2-2 verscheen op de borden en of dit nu wel of niet tot tevredenheid van Makkelie gebeurde zullen we nooit beweren dan wel kunnen bewijzen dus laten we in het midden.

Makkelie floot eind vorige maand ook PSV-Ajax. In die wedstrijd kwam PSV er juist niet bekaaid af want twee discutabele momenten vielen uit in het voordeel van PSV. Of dat ondermeer van doen heeft met de druk die de thuisspelende club met de steun van de thuisfans op een scheidsrechter legt, valt nooit te bewijzen. Feit is wel dat Danny Makkelie geldt als een scheidsrechter die makkelijk beïnvloedbaar is door omgevingsfactoren.

De topper tussen Feyenoord en PSV begint zondag om 12.15 uur in de Rotterdamse Kuip. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar ook in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Toen won PSV met 0-1 dankzij een doelpunt van Noa Lang en wezen ondermeer data uit dat PSV de verdiende winnaar was.