Home Nieuws Excellerende Flamingo, fitte Noa Lang dreigend als vanouds, 15-jarige(!) maakt minuten onder...

Excellerende Flamingo, fitte Noa Lang dreigend als vanouds, 15-jarige(!) maakt minuten onder Bosz

4425
0

De broodnodige minuten voor de gehele selectie. Dat is het resultaat van twee opvolgende oefenwedstrijden tegen de Duitse Tweede Bundesliga-club SC Paderborn.

Na afloop blijkt Peter Bosz een tevreden man te zijn. Een ieder kwam aan en een aantal zaken sprong er dan ook uit. PSV scoorde via doelpunten van Luuk de Jong en Guus Til maar er was meer. De trainer gaf na afloop de nodige complimenten aan Flamingo.

Het tweede duel, dat ook 70 minuten duurde, eindigde overigens in een 2-1 nederlaag. Bosz koos voor het eerste oefenduel van de dag voor een sterke opstelling, met spelers die vorig seizoen regelmatig een basisplaats hadden. Opvallende namen in de startopstelling waren aanwinst Ryan Flamingo, die veel inruk maakte, en talent Tygo Land maar ook Noa Lang sprong eruit.

Lang kampte maanden met blessureleed maar is nu op de weg terug. Hij zou alleen de eerste dertig minuten spelen tegen Paderborn, maar kon uiteindelijk drie kwartier volmaken. Hij oogde gretig en fit en was regelmatig dreigend met dribbels en schoten. Kortom, de oude Noa Lang is op de weg terug.

Ook Guus Til maakte een sterke indruk en speelde bij vrijwel alle aanvallen een belangrijke rol. De openingsgoal van De Jong was een rebound uit een knap schot van Til, waarna de middenvelder in de tweede helft zelf scoorde. Er was ook een hoofdrol voor Couhaib Driouech, die zijn eerste doelpunt voor PSV scoorde. Hij tikte de bal na een klein halfuur in de hoek op aangeven van Pepi. De nieuwkomer kreeg na afloop de nodige complimenten van Johan Bakayoko voor zijn goede spel.

Bosz blijkt ook onder de indruk te zijn van bepaalde jeugdspelers. Met name van één speler. Het gaat om de pas 15-jarige Fabian Merién. Na rust liet het jeugdige PSV de wedstrijd uit de handen glippen en incasseerde het twee goals.

PSV treft het Spaanse Valencia CF nog in een onderling oefenduel, voordat op 4 augustus de eerste officiële wedstrijd op het programma staat. Dan neemt PSV het in het eigen Philips Stadion op tegen Feyenoord in het duel om de Johan Cruijff Schaal. Een week later start PSV de competitie met een thuiswedstrijd tegen RKC.