Home Nieuws PSV vol zelfvertrouwen | In Alkmaarse rondo gaat het van frivool wegtikken...

PSV vol zelfvertrouwen | In Alkmaarse rondo gaat het van frivool wegtikken naar plichtmatig en enigszins gezapig

81
1

Verzachtende omstandigheden in Alkmaar? Ja en nee. PSV heeft zaterdagavond competitiewedstrijd nummer negen gewonnen. 91 minuten ging het vrij eenvoudig, tot de aansluitingstreffer genoteerd werd.

Als verzachtende omstandigheid kan worden gewezen naar het feit dat er dinsdagavond een Champions League-wedstrijd op de agenda staat, in relatie tot een nog te spelen competitiewedstrijd op zaterdagavond, waar na 10 minuten de angel al uit werd gehaald. Het ging voor en na de rode kaart al vrij eenvoudig voor de ploeg van Bosz maar normaal gesproken eindigt een competitiewedstrijd als AZ – PSV van zaterdagavond in een 0-4 dan wel 0-5 overwinning.

Seizoen 2024-2025 wordt vrijwel wekelijks vergeleken met seizoen 2023-2024. Het zou dit seizoen allemaal wat minder frivool ogen maar de ploeg van Peter Bosz behaalde desondanks toch vrij eenvoudig de negende achtereenvolgende overwinning van dit seizoen. In Alkmaar had AZ geen schijn van kans omdat het vanaf minuut één al op de counter speelde.

AZ lijkt in ieder geval geen haar opgeschoten te zijn onder de nieuwe trainer en ten opzichte van het vorige seizoen. Als we de beide wedstrijden AZ – PSV met elkaar vergelijken valt steeds op dat de thuisclub machteloos maar ook hulpeloos oogt. Zeker, na 10 minuten komt AZ met 10 man te staan maar de intenties van de ploeg van de jonge AZ-trainer Maarten Marten werden in de eerste 10 minuten ook een kopje kleiner gemaakt door het elftal van Bosz, dat middels dominant spel snel de lakens wilde uitdelen.

Na de rode kaart, terecht gegeven én met lef gegeven maar tegelijkertijd oliedom omwille van het feit dat Guus Til niet eens recht op het vijandelijk doel, leek de wedstrijd tussen AZ en PSV op een Alkmaarse rondo. De thuisclub werd middels simpel en kort spel alle kanten op gespeeld. Tot diep in de tweede helft hield dat spelbeeld aan maar de trekker werd helaas niet overgehaald waardoor de armzalige maar hardwerkende thuisclub zowaar nog tot 1-2 kon geraken. Meer dan dat zou absoluut tegen alle verhoudingen in zijn geweest want de ploeg van Maarten Maarten kan geen beste wedstrijdstatistieken overleggen.

PSV voert als vanzelfsprekend de ranglijst aan na de zege in Alkmaar en telt inmiddels 27 punten uit 9 wedstrijden. Het record is nog lang niet binnen bereik maar komt wel weer langzaam in zicht. Enkele dagen voor Paris Saint-Germain – PSV speelde de ploeg van Bosz in ieder geval vol zelfvertrouwen en gaf het de thuisclub ondanks de late tegentreffer eigenlijk geen moment het gevoel dat er iets te halen viel.

Peter Bosz zei daar na afloop het volgende over: “Winnen wordt altijd steeds moeilijker. Kampioen worden of een wedstrijd winnen is al moeilijk, maar de tweede ook winnen is dan nog veel moeilijker. De nummer drie van de Eredivisie staat vandaag heel defensief en met een laag blok. Dat tekent wel de moeilijkheid die het ons kost om ook dit seizoen weer zoveel wedstrijden te winnen”, aldus de winnende trainer na afloop van overwinning nummer 9.