Home Nieuws Knokkend PSV pakt met hangen en wurgen een zwaarbevochten punt bij Paris...

Knokkend PSV pakt met hangen en wurgen een zwaarbevochten punt bij Paris Saint-Germain

98
0

PSV heeft dinsdagavond een punt overgehouden aan de Champions League-ontmoeting met Paris Saint-Germain. Noa Lang zorgde voor een verrassende voorsprong, waarna Achraf Hakimi de eindstand na rust op 1-1 bepaalde.

In de basiself van PSV werden de geblesseerden Joey Veerman en Jerdy Schouten vervangen door Ismael Saibari en Noa Lang, waardoor Malik Tillman een linie terugschoof.

De ploeg van trainer Peter Bosz werd in de openingsfase ver terug gedrukt. Bradley Barcola deelde een eerste speldenprik uit met een schot rakelings langs de paal. Daarna kreeg Ousmane Dembélé een niet te missen kans. De Fransman stond vogelvrij op een paar meter van het doel, leek haast niet te kunnen missen maar schoot tegen de lat.

Met een half uur op de klok kreeg Dembélé opnieuw een reuzenkans. Ditmaal schoot hij echter van dichtbij hard en wild over. Ruim tien minuten voor rust viel het doelpunt plots aan de andere kant. Lang deed het, en hoe. Hij draaide zich vrij en schoot vanaf rand zestien laag in de korte hoek raak: 0-1.

Op slag van rust speelde PSV nog met vuur nadat een korte doeltrap van Boscagli en Walter Benítez werd onderschept door Dembélé. Hij gunde het doelpunt aan Lee Kang-In, die de sluitpost van PSV op zijn weg vond.

Bosz zag dat zijn elftal ook vroeg in de tweede helft flink onder druk stond. Het leverde PSG dan toch de 1-1 op. Hakimi haalde uit van buiten de zestien. Zijn afstandsschot leek houdbaar, maar werd volledig verkeerd ingeschat door Benítez.

PSV kwam amper tot kansen, maar had toch echt de 1-2 moeten maken. Na goed doorkoppen van Luuk de Jong had Guus Til een vrije doortocht richting Gianluigi Donnarumma. De aanvallende middenvelder toonde zich niet zelfzuchtig en legde breed op Lang, echter kon Marquinhos hierdoor nog onderscheppen.

Hierna stond PSV weer lange tijd met de rug tegen de muur, zo ook in de blessuretijd. Glenn Nyberg gaf de Fransen nog een strafschop, maar draaide deze beslissing na tussenkomst van de VAR terug. Benítez hield PSV in de slotseconden nog op de been met een cruciale reflex op de doellijn.