Home Nieuws Is de tegentreffer van ‘overdreven’ Berghuis een fout van én houdbaar voor...

Is de tegentreffer van ‘overdreven’ Berghuis een fout van én houdbaar voor Benítez?

831
0

Een aanvallend maar niet compleet PSV is er niet in geslaagd drie punten mee te nemen uit Amsterdam.

De levendige wedstrijd tegen de Amsterdammers stond vol van de fouten en stevige duels maar een minder fris en minder fit PSV kon geen afstand nemen van Ajax. PSV begon dominant aan de wedstrijd en legde Ajax meteen de wil op. Minutenlang was PSV aan de bal en kwam Ajax amper de middenlijn over.

De ploeg van Bosz hield Ajax eenvoudig op de eigen helft en het was geenszins te merken dat er vier basisspelers ontbraken. De passing bleek op orde, het combinatiespel ook maar de laatste pass bleef wel uit, waardoor PSV geen grote kansen op de openingstreffer kon noteren. De eerste keer dat Ajax het middenveld overstak, door een fout van Jerdy Schouten aan de andere kant, kreeg PSV meteen de 1-0 om de oren.

Ramalho verdedigde Brobbey redelijk goed. De Braziliaan werd er eigenlijk ook niet uitgelopen maar niet dekken en het niet meelopen van Teze gaf Berghuis de mogelijkheid tot een schot op doel. Dat schot was geen bijzonder schot, al deed het overdreven en rare gejuich van de aanvaller anders geloven. De doelpoging van Berghuis leek overigens wel houdbaar voor doelman Walter Benítez. De Argentijn keepte in Amsterdam verder een gedegen en goede wedstrijd en hield PSV in de tweede helft op de been met enkele alerte sterke reddingen.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen op de overwinning, waarbij de kanttekening gemaakt dient te worden dat het huidige Ajax nog mijlenver verwijderd is van het niveau van PSV. Met name aan de bal was PSV heer en meester maar tegelijkertijd mondde dat niet uit in meerdere grote kansen. PSV oogt minder fris, minder fit en kende de nodige krampgevallen.