Home Nieuws Na ‘PSG-fanboy’ opnieuw vraagtekens bij commentaar | Bij ESPN is men fan...

Na ‘PSG-fanboy’ opnieuw vraagtekens bij commentaar | Bij ESPN is men fan van het begrip ‘zomeravondvoetbal’

289
0

Het zit PSV deze week niet mee met de commentatoren bij de gespeelde wedstrijden.

Ziggo had voor Paris Saint-Germain – PSV Richard van Itterson aangesteld, die op sociale media tegenwoordig als PSG-fanboy door het leven gaat. Het wedstrijdcommentaar van Van Itterson bleek hemeltergend en tenenkrommend te zijn, waarbij de gelijkmaker van Paris Saint-Germain welhaast bejubeld werd en de gecancelde strafschop voor de thuisclub met teleurstelling werd ontvangen. Op sociale media regende het opmerkingen en klachten aan het adres van de Ziggo-commentator.

Terug naar PSV – PEC Zwolle want PSV leverde tegen PEC Zwolle een beste en krachtige wedstrijd af waarin de ploeg van Bosz zich toch met de regelmaat van de klok wist in te spannen en bovendien goed voetbal liet zien maar bij ESPN bleef men bij hoog en bij laag volhouden dat PSV een zomeravondvoetbal-wedstrijd wist af te werken. Ook Mario Been vond PSV wel domineren na 45 minuten maar stelde vast dat er sprake was van minimale inspanningen in het zomeravondvoetbal van PSV. Na afloop analyseerde Been de overwinning van PSV vanuit een iets andere invalshoek.

‘Met minimale inspanningen wint PSV van PEC Zwolle’, besloot de verslaggever/commentator van dienst zijn visie op de wedstrijd tussen PSV en PEC Zwolle. Na een half spelen in een wedstrijd die op dat moment nog uit 22 veldspelers bestond, stond er op het bord 81% balbezit tegenover 19% balbezit. Hoe dat voor elkaar te krijgen in een wedstrijd met typisch zomeravondvoetbal, is een gerechtvaardigde vraag maar de ESPN-commentator van dienst vond het alsnog gepast om meermaals gedurende zijn wedstrijdcommentaar in de 93 gespeelde minuten het woord zomeravondvoetbal te gebruiken.

In het Philips Stadion stond er uiteindelijk een 6-0 eindstand op het scorebord. Een hattrick van Ricardo Pepi en mooie goals van Noa Lang, Malik Tillman en Johan Bakayoko zorgden voor de ruime overwinning. De ploeg van Bosz gaf een enkele minimale mogelijkheid voor Zwolle weg maar speelde overall met veel concentratie en druk naar voren en liet geen spaan heel van de bezoekers, die zo nu en dan compleet weggetikt werden.

Ook na het inbrengen van vijf reservespelers waaronder Luuk de Jong, bleef de ploeg van Bosz gas geven. Er is immers een week rust ingelast alvorens er naar de Johan Cruijff Arena afgereisd zal gaan worden. Er staat geen midweekse wedstrijd op de agenda voor PSV, waar Ajax in Rotterdam de uitwedstrijd tegen Feyenoord nog moet inhalen. PSV speelt volgende week in Amsterdam de uitwedstrijd tegen Ajax.