Een speler het hoofd op hol maken middels het bieden van een grandioos salaris, is een vaak toegepaste werkwijze van clubs uit grote voetballanden waar geld in overvloed aanwezig is.
Het Spaanse Atlético Madrid heeft er overigens ook een handje van. De Madrileense club maakt volgens Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan spelers geregeld het hof met hoge contractaanbiedingen, om vervolgens lage biedingen bij de betreffende clubs weg te leggen. Vaak mondt dit uit in geschillen en discussies tussen clubs, waar Atético Madrid zich als zogenaamde ‘schurkenclub’ niets van aan weet te trekken.
Er zijn ook spelers die meteen gaan muiten richting de eigen werkgever na forse contractaanbiedingen van clubs als Atlético Madrid maar gelukkig gold dat recent niet voor onze eigen Walter Benítez. Benítez roerde zich niet na het schandalig lage bod uit Madrid en ging stoïcijns verder. Dat Jordan Teze daar een lesje uit zou kunnen leren behoeft geen nadere uitleg. Genoeg daarover.
Het is niet gezegd dat de Engelse Premier League-club Brighton & Hove Albion dezelfde werkwijze als Atlético Madrid hanteert maar de Fransman heeft zijn zinnen inmiddels wel gezet op een transfer naar Brighton. Dat is zeer slecht nieuws voor PSV te noemen en al helemaal vanuit het standpunt van de hoogte van de transfersom bezien. Een schamele en magere 10 miljoen euro wenst de Britse club voor Boscagli te betalen, wiens contract natuurlijk allang en breed verlengd had moeten zijn maar dat terzijde. Als een speler niet wenst te verlengen, is dat gewoon zo.
Wel kunnen we gerust naar het ambitieniveau van Boscagli wijzen. Want is er behalve de aantrekkingskracht van de Premier League alsmede het Premier League-salaris, in hemelsnaam leuk om voor het nietszeggende Brighton & Hove Albion te gaan voetballen? Temeer daar de Fransman de kwaliteiten heeft om voor clubs als Napoli, Internazionale, AC Milan, Atlético Madrid, Tottenham Hotspur of Juventus te spelen. Waar zijn de ambities van Olivier Boscagli, die dicht tegen een selectie voor de Franse nationale ploeg zit?
Is de 26-jarige Monegask dan al vertrokken bij PSV? Nee maar de wens deze transferperiode ‘per se’ een stap hogerop maken, is wel daar. Dat melden De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad. Boscagli zou zijn zinnen hebben gezet op een stap naar ‘een grote competitie’ en dit intern bij PSV bekend hebben gemaakt.
‘Maar hij zal niet aan werkweigering gaan doen’, schrijft het Eindhovens Dagblad. PSV beseft dat het zich in een lastige situatie bevindt want het houdt Boscagli het liefst binnenboord. ‘De Eindhovense club wil juist graag zijn contract verlengen, maar het lijkt erop dat Boscagli zijn keus heeft gemaakt. Hij wil absoluut vertrekken uit Eindhoven’, schrijft de regionale krant.
Boscagli lijkt zijn keuze gemaakt te hebben: Brighton moet het worden. Maar er ligt nog geen akkoord tussen PSV en Brighton. Kortom: ook deze zaak ligt nu op het bord van 'td' Earnest Stewart. Spitsuur in Eindhoven.
— Rik Elfrink (@RikElfrink) August 16, 2024
Boscagli wil snel weg bij PSV en naar Brighton, maar hij blijft voorlopig wel beschikbaar voor Peter Bosz. Zie: https://t.co/fLXrMKp35w https://t.co/fLXrMKp35w
— Rik Elfrink (@RikElfrink) August 16, 2024
Persoonlijk heb ik veel respect voor de huidige directie, maar zij staan nu voor de uitdaging om hun reputatie in de komende twee weken te verdedigen. Met het vertrek van Ramalho, Sambo, Van Aanholt en Bella-Kotchap, gecombineerd met de blessuregevoeligheid van Mauro en Obispo en de huidige tekortkomingen van Oppegard, is het duidelijk dat de verdediging een kwetsbaar punt is voor PSV. Hoewel er tot nu toe slechts één verdediger is aangetrokken, blijft het een publiek geheim dat de verdediging de achilleshiel van het team vormt.
Daarnaast was de directie op de hoogte van de contractstatus van bepalende spelers, wat de noodzaak onderstreept om tijdig met adequate versterkingen te komen. Als er in de komende twee weken geen sterke verdedigers worden aangetrokken, dreigt een aanzienlijke blunder. Dit geldt des te meer in het scenario waarin een verdediger geblesseerd raakt en er een belangrijke wedstrijd op het spel staat. In zo’n situatie ligt de verantwoordelijkheid primair bij de directie.