Home Nieuws Onder toeziend oog van ‘Kuipfluiter’ Higler mag gefrustreerd en agressief Feyenoord doen...

Onder toeziend oog van ‘Kuipfluiter’ Higler mag gefrustreerd en agressief Feyenoord doen wat het wil

2159
0

PSV is in een wedstrijd met een aantal grote open kansen eigenlijk toch kansloos onderuit gegaan in de Rotterdamse Kuip, die woensdagavond weer de ouderwetse thuishaven van een typische Kuipfluiter bleek te zijn.

Feyenoord speelde een dubbelzijdige agressieve wedstrijd tegen PSV. Fel jagend op de bal en op de defensie van PSV maar ook agressief in de zin dat er veel opstootjes ontstonden door toedoen van een gefrustreerd ogen Feyenoord. Daar kunnen we ons natuurlijk iets bij voorstellen want om als landskampioen al rond de winterstop uitgeschakeld te zijn voor een nieuwe landstitel kan de nodige frustraties oproepen.

Het duel in De Kuip begon spectaculair. Na 20 seconden spelen moest Joël Drommel al voor de eerste keer reddend optreden, terwijl nog geen minuut later PSV dicht bij een doelpunt was nadat Bijlow in de fout ging bij een terugspeelbal. De doelman wist zelf echter nog de bal net op de lijn uit het doel te werken.

PSV liet Timber rond de zestienmeter volledig vrij en dat leverde de 1-0 voor Feyenoord op. In de rust greep Peter Bosz in en bracht hij met Patrick van Aanholt en Mauro Júnior twee invallers binnen de lijnen. De matig spelende André Ramalho en Malik Tillman bleven in de kleedkamer achter omdat Tillman licht geblesseerd was.

Een ongewoon PSV-middenveld begon vervolgens vol goede moed aan de tweede helft maar het gefrustreerd ogende alsmede agressief spelende Feyenoord mocht op een enkele beslissing in het voordeel van PSV, doen wat het wilde van ‘Kuipfluiter’ Higler. Rond duels en/of opstootjes bleek de agressie van de ploeg van Arne Slot niet te stuiten te zijn maar zelden greep Higler in zoals er ingegrepen diende te worden. Zo ging acteur Gimenez in de slotfase weer eens als een stervende zwaan naar de grond bij een minimale aanraking en mocht Timber van de zeer zwakke Higler Noa Lang over de zijlijn beuken.

Halverwege de tweede helft volgde een typisch en heus ‘Kuip-moment’ want scheidsrechter Higler, de laatste jaren bezig aan een goede opmars, besloot gewoon door te laten spelen na een charge op de enkel van Noa Lang. PSV werd een zuivere strafschop onthouden. Het werd volledig gemist door scheidsrechter Higler en vanwege de protesten kreeg Lang bovendien een gele kaart. Om bizarre redenen werd er ook niet ingegrepen door de VAR en was een doeltrap voor Feyenoord het gevolg.

Over de gehele wedstrijd bezien was PSV vaak slordig aan de bal, creëerde het in de tweede helft weinig kansen het en gingen met name Bakayoko, Dest, Lozano en Lang vaak voor het trachten uit te spelen van de tegenstander in plaats van aan een goede voorzet te denken. De hopeloze vrije trap aan de zijkant van de zestien van Patrick van Aanholt was samen met de niet gegeven strafschop het dieptepunt van de tweede helft.