Home Nieuws Oppermachtig PSV krijgt deksel tegen Sporting in slotfase keihard op de neus...

Oppermachtig PSV krijgt deksel tegen Sporting in slotfase keihard op de neus na vele gemiste kansen

289
1

Een ijzersterk PSV is dinsdagavond tegen Sporting Portugal blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Jerdy Schouten zorgde voor de voorsprong, waarna vele kansen werden gemist. Het werd de ploeg van trainer Peter Bosz in de slotfase fataal.

Peter Bosz voerde enkele wijzigingen in zijn basiself door voor het duel met Sporting. Luuk de Jong en Johan Bakayoko keerden terug in de basis, terwijl Ismael Saibari de geblesseerde Joey Veerman op het middenveld verving.

PSV begon uitstekend aan het duel en zette Sporting over het hele veld direct onder druk. De eerste speldenprik werd uitgedeeld door Guus Til, die doelman Franco Israel testte met een venijnig schot. De ban werd hierna op fenomenale wijze gebroken door Jerdy Schouten. Zeno Debast verdedigde door het centrum uit, Schouten onderschepte de bal en schoot vanaf een meter of twintig via de binnenkant van de paal raak: 1-0.

PSV was voor rust heer en meester en startte ook sterk aan de tweede helft. Saibari schoot rakelings naast, Guus Til geheel vrijstaand hoog over, waarna het tijd was voor een hoogstandje van Luuk de Jong. De spits kreeg een voorzet, wipte de bal acrobatisch met zijn linkerbeen over zijn directe tegenstander heen en schoot vervolgens met links oog in oog met doelman Israel net naast.

Ook hierna bleef de thuisploeg grote kansen missen. Op aangeven van invaller Rick Karsdorp kopte Til recht in de handen van Israel. Een andere invaller Noa Lang ging vervolgens koud in de fout met slordig balverlies. Eduardo Quaresma kon alleen af op Walter Benítez, moest scoren, maar gleed knullig uit voordat hij kon schieten.

Die gemiste kans leek even na te dreunen bij de Portugees, want luttele minuten later was zijn terugspeelbal op de keeper van Sporting veel te kort. Bakayoko kon onderscheppen, omspeelde Israel, maar schoot vervolgens niet in het lege doel maar in het zijnet.

Al die verprutste mogelijkheden werden PSV in de slotfase ook nog eens fataal. Een voorzet kwam perfect uit bij Daniel Braganca, die van dichtbij de 1-1 tegen de touwen werkte met de buitenkant van de voet.