Home Nieuws PSG-fans in extase | Paris Saint-Germain stelt orde op zaken, Zuid-Franse club...

PSG-fans in extase | Paris Saint-Germain stelt orde op zaken, Zuid-Franse club wél kansloos tegen PSG

1
0

Het Zuid-Franse Olympique Marseille zag opponent en titelconcurrent Paris Saint-Germain afgelopen week gelijkspelen tegen PSV in de Champions League.

De club uit Marseille is na een kwart van de Franse competitie vooralsnog nog verwikkeld in een voorzichtige titelstrijd met Paris Saint-Germain en kreeg zondagavond de kans om de club uit de hoofdstad te verslaan en punten afhandig te maken. Dat slaagde de thuisclub uit Marseille echter geenszins in want Paris Saint-Germain won afgetekend met 0-3 in de Provence.

Paris Saint-Germain heeft Olympique Marseille in eigen huis flink overklast. Doelman Gerónimo Rulli zag in de veertigste minuut de 0-3 al vallen. Die klap kwam de thuisclub niet meer te boven. In het Stade Vélodrome werd in de twintigste minuut al een rode kaart getoond aan de thuisclub, hetgeen het evenwicht al meteen uit de wedstrijd haalde.. Amine Harit kreeg direct rood nadat hij met hooggeheven been was doorgegaan op Marquinhos. Achraf Hakimi, tegen PSV nog een belangrijke pion, en zijn teamgenoten konden in tegenstelling tot de thuiswedstrijd tegen PSV de wedstrijd rustig uitspelen

Paris Saint-Germain heeft na de ruime overwinning in Marseille een voorsprong van zes punten heeft op de rivaal. AS Monaco, de club van Jordan Teze, staat als nummer twee tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille in. De overwinning werd groots gevierd, getuige de beelden op de website van Paris Saint-Germain. Bij terugkeer in Parijs werden de sterren van Paris Saint-Germain welkom geheten door een groep fans van de Parijse topclub getuige de onderstaande beelden.