Home Nieuws PSV maakt scouts van Juventus niet veel wijzer

PSV maakt scouts van Juventus niet veel wijzer

690
0

Een wedstrijd zoals we afgelopen jaar al meermaals hebben gezien. De tegenstander begint fel, zet druk en zeker geen schijn druk maar een ieder weet dat het eigenlijk zinloos is.

Niet in de zin dat het per se een grote uitslag gaat worden maar wel dat de tegenstander op een enkel moment vrijwel kansloos tegen een oppermachtig PSV. Ook NEC probeerde in de beginfase enige druk te zetten op met name de beide backs van de ploeg van Bosz. Coach Meijer gaf zijn spelers duidelijk opdracht fel te beginnen en af te jagen waar mogelijk maar het bleek tevergeefs.

De coach van de Nijmegenaren dacht met name de beide backs onder druk te kunnen zetten in de hoop de bal snel te kunnen veroveren en het lukte enkele keren omdat de beide onervaren backs snel de lange bal wisten te hanteren. Kansen leverde het met elf tegen elf niet op voor NEC, dat pas met 10 man een aardige kans kreeg op een doelpunt.

De eindstand van 2-0 stond al na een kwartier spelen op het scorebord. In de negende minuut werd Guus Til oog in oog met doelman Stijn van Gassel naar de grond getrokken door Kodai Sano, die daarvoor bestraft werd met een rode kaart én een strafschop tegen. Die werd benut door Luuk de Jong waarna Guus Til vijf minuten later de 2-0 maakte. Via de hak van een NEC-verdediger rolde de bal tergend langzaam via de binnenkant van de paal in de verre hoek van de doelman binnen.

Scouts van Juventus zullen niet bepaald wijzer geworden zijn van het spel van de ploeg van Peter Bosz, die in de tweede helft begon met wisselen om wat spelers rust te gunnen in aanloop naar het treffen in de Champions League aanstaande dinsdag. Ook Noa Lang speelde niet, die normaal gesproken in Turijn wel aan de aftrap zal gaan verschijnen. Kortom, de tegenstander van aanstaande dinsdagavond heeft zaterdagmiddag zeker geen goed beeld van PSV kunnen krijgen. De commentator van dienst van ESPN noemde het spel van PSV zelfs meermaals gezapig.

Daar zal het dinsdagavond niet op gaan draaien maar dat is voor later. Aanvoerder Luuk de Jong, Malik Tillman en Jerdy Schouten werden vervangen door Ricardo Pepi, Couhaib Driouech en Ismael Saibari. Saibari is weer topfit maar mist ritme. De middenvelder maakte na enkele weken blessureleed zijn rentree. Het debuut van Adamo Nagalo mag een pluspunt geworden want de verdediger lijkt klaar voor speelminuten in Turijn.

Door de overwinning van vandaag is PSV nog altijd foutloos in de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz staat inmiddels op vijftien punten uit de eerste vijf wedstrijden met een doelsaldo van twintig goals voor en drie doelpunten tegen.