Home Nieuws PSV Onder 19 speelt in zeer doelpuntrijk duel met Paris Saint-Germain gelijk...

PSV Onder 19 speelt in zeer doelpuntrijk duel met Paris Saint-Germain gelijk in Youth League

245
0

PSV Onder 19 heeft zijn eerste punt te pakken in de UEFA Youth League. Na nederlagen in de eerste twee wedstrijden speelde het talententeam dinsdagmiddag met 3-3 gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Paris Saint-Germain.

De wedstrijd werd afgewerkt op de PSG Campus in Poissy. PSV Onder 19 kwam op voorsprong door een goal van Fabio Kluit, die kort erna geblesseerd zou uitvallen, maar incasseerde ook weer vlug de gelijkmaker.

Vervolgens werd het 2-1 door een kopgoal van Fabian Merién uit een hoekschop. Ook nu liet het antwoord van PSG niet lang op zich wachten. Beide Franse goals werden gemaakt door Yanis Khafi.

Na een 2-2 ruststand was de thuisploeg in de tweede helft de bovenliggende partij en dat drukte PSG Onder 19 uit in de 3-2 van Mahamadou Sangaré. PSV kwam in de 79e minuut alsnog langszij door een kopgoal van Robin van Duiven.

Het 3-3 gelijkspel is een opsteker voor de ploeg van trainer Vincent Heilmann, die de eerste twee wedstrijden, tegen de leeftijdsgenoten van Juventus en Sporting, had verloren in de UEFA Youth League. De Youth League wordt ook volgens een nieuw concept afgewerkt. PSV Onder 19 speelt ook enkele duels tegen verschillende tegenstanders, maar de groepsfase blijft beperkt tot zes wedstrijden.