Home Nieuws Ramalho krijgt vroege rode kaart in oefenduel PSV: ‘Dit is totaal onnodig!’

Ramalho krijgt vroege rode kaart in oefenduel PSV: ‘Dit is totaal onnodig!’

2798
0

André Ramalho is zondagmiddag tegen een oliedomme rode kaart aangelopen in een oefenduel van PSV.

Er stond een half uur op de klok toen de Braziliaanse mandekker Immanuel Pherai uit het oog verloor. Ramalho ging in de achtervolging en duwde de middenvelder van HSV in zijn rug binnen het strafschopgebied van PSV.

De scheidsrechter van dienst was onverbiddelijk, ondanks dat het een oefenduel was, en stuurde Ramalho met een rode kaart van het veld. De centrumverdediger deed net als enkele ploeggenoten nog zijn beklag, maar de rode kaart bleef staan.

“Dit is totaal onnodig”, reageerde clubwatcher Rik Elfrink, die verslag doet van de oefenwedstrijd. Robert Glatzel pakte het buitenkansje uit door doelman Walter Benítez vanaf elf meter de verkeerde hoek in te sturen.

De aanvaller zette HSV daarmee op een 1-2 voorsprong. Guilherme Ramos had de score na zeven minuten geopend uit een hoekschop, waarna Luuk de Jong op aangeven van Jordan Teze de stand weer in evenwicht wist te brengen. Luuk de Jong kopte op slag van rust de 2-2 tegen de touwen.