Home Nieuws Topfitte basisspeler Ivan Perišić klaar voor AZ – PSV

Topfitte basisspeler Ivan Perišić klaar voor AZ – PSV

325
0

De inmiddels 35-jarige Ivan Perišić is nog altijd international van Kroatië. In die hoedanigheid hielp de aanvaller zijn land aan de overwinning op Schotland.

Het werd een benauwde overwinning maar Ivan Perišić kon wel een sterk optreden voor Kroatië achter zijn naam schrijven. Perišić geldt nog maar enkele weken als contractspeler van PSV maar desalniettemin zit de Kroaat al dicht tegen een basisplaats onder Peter Bosz, die zeer te spreken is over de mentaliteit en de professionaliteit van de zeer ervaren multifunctionele international.

Voor zijn land is de Kroaat nog altijd van grote waarde. Zijn niet geringe fitheid ligt natuurlijk aan de basis van de topprestaties die hij keer op keer levert. Na drie invalbeurten op rij keerde Ivan Perišić met een sterk optreden terug als basisspeler van de Kroatische nationale ploeg. Perišić leverde een assist bij de benauwde 2-1 zege van de Kroaten op Schotland. In de slotseconden moest VAR Dennis Higler er aan te pas komen toen de Schotten op het nippertje een punt leken te pakken.

Basisspeler Ivan Perišić was in de 36e minuut belangrijk voor zijn land. Hij ontving een lange bal op rechts en legde soepel terug op Igor Matanovic. Het betekende de 1-1, nadat Schotland vlak ervoor via een eigen goal van Duje Caleta-Car op voorsprong was gekomen. Drie minuten na de gelijkmaker pakte Ivan Perišić geel voor vasthouden.

In de tweede helft wist Ivan Perišić van geen ophouden en was hij een aantal keren betrokken bij gevaar van Kroatië. Schotland leek in de slotseconden van de interland een punt te pakken, maar VAR Higler greep in. Hij constateerde dat de Schot Adams in buitenspelpositie stond. Het bleef daardoor bij 2-1.

Ivan Perišić heeft zodoende weer een wedstrijd in de benen na toch enige tijd, ook voor zijn komst naar PSV, een gering aantal minuten te hebben gemaakt. Met het oog op de uitwedstrijd tegen AZ in Alkmaar, waar de ploeg van Peter Bosz vorig seizoen een bizar goede wedstrijd speelde, is dat goed nieuws te noemen. De topfitte Ivan Perišić lijkt dan ook klaar te zijn voor een basisplaats in Alkmaar.