Home Nieuws Een wedstrijd om niet snel te vergeten | ‘Wij zijn gewoon ontzettend...

Een wedstrijd om niet snel te vergeten | ‘Wij zijn gewoon ontzettend goed, het is gewoon zo’

835
0

PSV speelde dit seizoen een serie magnifieke wedstrijden die iedere PSV-fan nog in het geheugen gegrift staan.

In die serie magnifieke wedstrijden springen er weer een aantal in het bijzonder uit. De uitwedstrijd in Alkmaar tegen AZ was een wedstrijd waarin een heel hoog niveau gehaald werd maar dat geldt natuurlijk ook voor de wedstrijd in Heerenveen. In Alkmaar zat een 0-8 overwinning ook in maar het werd 0-4. Wel geraakte AZ pas in de 85e minuut voor het eerste in de zestienmeter van PSV. De uitslag in Heerenveen betekende een absoluut record.

Voor PSV TV is de uitbeurt in Friesland reden gebleken nog eens terug te blikken op die magische avond in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Na afloop ongeloof bij de Heerenveen-fans en bij de rest van voetbalminnend Nederland. Joey Veerman, Luuk de Jong en Guus Til gaven daarnaast aan genoten te hebben van het spel. Waar de één tijdens de wedstrijd geniet, geldt dat voor de ander pas na de wedstrijd. Guus Til verduidelijkte wel even wie volgens hem de beste is dit seizoen.

“De eerste was nog oke, maar mijn tweede was wel echt lelijk”, verwijst Til naar zijn beide doelpunten in Friesland. “Ja, een no touch turn noem ik dat. Proberen je lichaam te gebruiken zonder de bal aan te raken. Heel veel spelers doen dat, Saibari is daar ook een meester in. Bij de rust dachten we, zo, dit was echt de beste helft die we tot nu toe gespeeld hebben. Haha, ja, klopt, Peter Bosz stond voor ons te klappen, en dat gebeurt echt niet vaak kan ik je vertellen. Misschien bij AZ-uit, maar geen applaus. Toen zei hij wel dat het echt heel goed was. Alles loopt natuurlijk. En ik zei het net ook al buiten de camera’s om, het veld hielp ook echt. Elke kaats was goed, de vrije man vinden was heel gemakkelijk, ja. Het kwam ons spel alleen maar ten goede.”

Of hij net als Luuk de Jong, Joey Veerman en Peter Bosz ook zo genoten heeft op het veld: “Nee, in het veld geniet ik niet echt. Wel altijd na de wedstrijd. Dat besef ik niet zo als ik aan het spelen ben. Misschien komt dat nog. Ik hoop dat we die 93 punten kunnen evenaren, zodat we echt de boeken in gaan. We willen er zoveel mogelijk uithalen. We zijn zo goed als kampioen, eigenlijk wel, ja. Het is gewoon gedaan. Ja, echt fantastisch, prachtig. Je ziet het misschien niet aan me want ik lach vaak”, aldus Til over de monsterzege in Heerenveen.

“De reeks van zeventien gewonnen wedstrijden op rij, dat vond ik wel heel speciaal. Wij zijn gewoon zo ontzettend goed. Als alle omstandigheden goed zijn, wie gaat ons dan verslaan? We waren dit jaar gewoon veruit het beste. Dat is gewoon zo. Ik zie het allemaal wel met het feestje, weet niet wat ik kan verwachten maar het is niet aan mij”, aldus Guus Til. In onderstaande video een terugblik op de magische avond in Friesland.